Herceg Novi COOL

Tradicionalna, 43. izložba cvijeća, pod okriljem Praznika mimoze biće otvorena u hotelu „Vojvodina” u petak, 9. februara u 11 časova.

Cvjetna manifestacija, koja se drugu godinu održava pod nazivom „Novski đardin”, okupiće oko 25 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, a eksponati će biti isključivo cvijeće i ručno izrađene saksije za cvijeće.

Na „Novskom đardinu” biće izabran najljepši cvjetni aranžman, a nagrađena i kreativnost i umijeće uređenja kompletnog izložbenog prostora. Dio prodajnog asortimana biće opredjeljen i u humanitarne svrhe na prodajnoj izložbi čiji prihod je namijenjen odjeljenju djece sa teškoćama u razvoju zeleničke OŠ „Ilija Kišić”.

U humanitarnoj akciji na „Novskom đardinu”, uz uzgajivače cvijeća će učestvovati i preduzetnički klub „Art&Craft” hercegnovskovskog srednjoškolskog centra, kao i NVO „Nova šansa u Novom”, koji će, kao i izlagači, izrađivati aranžmane od cvijeća, ali i saksije od recikliranog materijala.

U okviru 43. izložbe cvijeća za hercegnovske školarce, kao i prošle godine, biće organizovane i radionice za izradu cvjetnih aranžmana.

Ovogodišnju izložbu cvijeća će otvoriti crnogorska glumica Nada Vukčević i trajaće do nedelje, 11. februara, a može se posjetiti od 9:00h do 19:00h.

Istog dana u okviru 49. Praznika mimoze na programu je i Mediteranska fešta – Ulica za ples, koja će se u Igalu održati od 19h. U ovom, pravom primorskom programu koji, nastupima na više javnih prostora duž opštine i uključivanjem većeg broja ljudi, za cilj ima širenje mediteranskog duha, učestvovaće novski umjetnici Trio Fankulo, Duje i Castel Nuovo Bend, kao i hercegnovska trupa Bayamo Salsa.

Praznik mimoze organizuju Opština Herceg Novi, JUK Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

NOVO U PONUDI

PREDSTAVLJAMO VAM SLIKE NA POLIPAMUČNOM PLATNU!

CIJENA: 33 €