Izložba radova članova NVO „Nova šansa u Novom“

U hercegnovskoj galeriji „Josip Bepo Benković” juče je otvorena izložba slika, fotografija, upotrebnih predmeta od recikliranog materijala, koje su prethodnih mjeseci uradili mladi s invaliditetom okupljeni u NVO „Nova šansa u Novom”.

„Energija, upornost, borba ža zivot koju osjetite kad posjetite njihovu radionicu, prosto je nevjerovatna. Razumijem se pomalo u zanatstvo i umjetnost, i mogu da ocijenim da su ovo izuzetni radovi” kazao je na otvaranju direktor Galerije Đuro Beli Prijić.

Izložba koja je organizovana uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. decembra bila je prilika da članovi NVO „Nova šansa u Novom” pokažu rezultate višemjesečnog rada na projektu koji je podržao Zavod za zapošljavanje. Uz profesore likovne umjetnosti mladi su uspješno savladali slikarske i fotografske tehnike, kao i izradu upotrebnih predmeta od recikliranog materijala.

„Iako su na neki način diskriminisani, oni ovom izložbom pokazuju koliko su talentovani i koliko mogu kad ih društvo podrži”, kaže predsjednica NVO „Nova šansa u Novom“ Vesna Odalović. Ističe da je projekat završen, ali da mladi koji su u njemu stekli nove vještine i znanja nastavlaju da dolaze u njihove prostorije i da se druže sa novim prijateljima koje su stekli toikom obuke, što je i bio cilj.

NVO „Nova šansa u Novom” osnovana prije osam godina, bavi se pružanjem svih vidova podrške osobama s invaliditetom.

Do sada su realizovali preko 20 projekata među kojima su: Pružimo im šansu, Naša ID kartica, Personalni asistent, Podrška i promocija zapošljavanja OSI kroz primjer dobre prakse.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

NOVO U PONUDI

PREDSTAVLJAMO VAM SLIKE NA POLIPAMUČNOM PLATNU!

CIJENA: 33 €