Korisnici Dnevnog boravka posjetili Kuću Iva Andrića

Korisnici Dnevnog boravka za odrasla i stara lica koji je otvoren u prostorijama NVO „Nova šansa u Novom“ prvi put su danas organizovano posjetili  Kuću Iva Andrića kako bi se upoznali sa njegovim djelima.

Slađana Živković, psiholog u dnevnom boravku za odrasla i stara lica u Herceg Novom kaže da se posjetama značajnih institucija i događaja u gradu, obezbjeđuje  zanimljiv, kvalitetan i dostojanstven život osobama sa invaliditetom koje svakodnevno dolaze u Dnevni boravak.

– Mi smo danas došli u Kuću Iva Andrića da djeci pokažemo i približimo njegova djela i rad. Pokušavali smo i kroz svakodnevne radionice da sa njima razgovaramo o našem Nobelovcu. Ovdje je grupa od desetak korisnika Dnevnog boravka za odrasla i stara lica. Naš boravak ukupno broji 12 članova od kojih je 10 danas sa nama, kaže Živković.

Psiholog u Dnevnom boravku, Slađana Živković ističe da su utisci nakon posjete Kući Iva Andrića jako pozitivni.

– Moram da kažem da su utisci jako pozitivni, oni su oduševljeni, a u radu sa njima  mi smo bili oduševljeni kako su oni prihvatili i kako su oni nama objasnili lik i djelo Iva Andrića, kaže Živković.

Korisnici  Dnevnog  boravka za odrasla i stara lica  nastaviće sa svakodnevnim izlascima i obilascima važnih institucija, kulturnih i sportskih manifestacija u gradu. Na taj način se kroz integraciju u zajednicu brine o stvaranju jednakih mogućnosti i unaprijeđenju kvaliteta života lica sa invaliditetom.

Preuzeto sa: rthn.co.me

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

NOVO U PONUDI

PREDSTAVLJAMO VAM SLIKE NA POLIPAMUČNOM PLATNU!

CIJENA: 33 €