Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Dan osoba sa invaliditetom obilježava se 3. decembra i to od 1992. godine sa namjerom UN da se skrene pažnja na potrebe osoba sa invaliditetom i da im se pomogne. U tome se i uspjelo makar zbog toga što se toga dana svi nekako sjete i nas. I to u čitavom svijetu. Dan posvećen nama želimo da iskoristimo da se zahvalimo svima koji si nam pomogli i koji nam pomažu da opstanemo i u ovim  teškim vremenima.

Od osnivanja NVO „Nova šansa u Novom” sa nama je naša Opština Herceg Novi čiju podršku uvijek imamo. Odbornik u našem lokalnom Parlamentu dr. Draško Rašković u našu korist se odrekao primanja koje mu pripadaju po osvnovu tog angažovanja.

Sa nama je i Suzan Vučinić Parker sa Robert Moris Univerziteta u SAD-u, profesorica koja je sa našim radom upoznala svoje kolege i prijatelje i pronalazi načine da nam pomogne. Na njenu inicijativu donirali su nam sredstva kolo Srpske Pravoslavne Crkve Svete Trojice Kolo iz Pitsburga, Pensilvanija, Srpska Pravoslavna Crkva Svetog Nikole kolo iz Džonstauna, Pensilvanija i Srpska Pravoslavna Crkva Svetog Đorđa Kolo iz Šerervila. Medju našim prijateljima je i naša sugrađanka koja prikuplja sredstva od svojih prijatelja u inostranstvu. Ne izostaje ni pomoć firmi iz Herceg Novog kao što su Vodovod i kanalizacija „Čistoća” PKB AD Zelenika, DOO Zarez, Herceg Fest, naš medijski sponsor RTHN, Dphoto Trade iz Tivta.

Zahvaljujemo se I svim našim saradnicima i korisnicima usluga štampe našim Novljanima I gostima našeg grada. Zahvaljujući svima njima danas Nova šansa i dalje opstaje i pored brojnih problema koji su nas zahvatili tokom ove pandemije  koja je lančano uslovila restriktivan rad čitavog društva pa i naše organizacije.

Hvala svima koji nam pomažu I tako omogućavaju da opstanemo I da proslavimo I ove godine Dan osoba sa invaliditetom sa zadovoljstvom što plemenitost, razumijevanje I ljubav pobjeđuju sve nedaće.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

NOVO U PONUDI

PREDSTAVLJAMO VAM SLIKE NA POLIPAMUČNOM PLATNU!

CIJENA: 33 €