MRS – Nova znanja za novi početak

U okviru projekta „Nova znanja za novi početak osoba sa invaliditetom” koji je odobrilo i finansijski podrzalo Ministarstvo rada i socijanog staranja, a sprovodi NVO „Nova šansa u Novom” u partnerstvu sa NVO „Novi razvoj” u saradnji sa Fakultetom za menadzment urađena je edukacija osoba sa invaliditetom na nivou Boke kotorske kao i istraživanje od strane DOO „Arhimed” Podgorica.

Projekat je za cilj imao motivisanje i informisanje osoba sa invaliditetom o mogućnostima obrazovanja, zapošljavanja modelima finansijske podrške, kao i istraživanje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji Boke kotorske. Kurs engleskog jezika i osnovni kurs informacionih tehnologija pohađalo je 25 osoba sa invaliditetom na teritoriji Boke kotorske i on je uspješno završen. 

Nakon toga je 10 osoba sa invaliditetom pohađalo poslovni kurs informacionih tehnologija koji je uspješno završen. Urađenja je procjena znanja 1. jula. Slijedi obuka CAD-CAM za 5 osoba sa invaliditetom, koja je planirana da krene 15. jula. Kruna projekta je zaposlenje 3 osoba sa invaliditetom na tri mjeseca sa mogućnošću produžetka ugovora o radu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

NOVO U PONUDI

PREDSTAVLJAMO VAM SLIKE NA POLIPAMUČNOM PLATNU!

CIJENA: 33 €