Nevladine organizacije „Nova šansa u Novom” i „Novi razvoj” iz Herceg Novog realizuju značajan projekat

NVO „Nova šansa u Novom”, u saradnji sa partnerskom NVO „Novi razvoj” iz Herceg Novog, realizuje projekat „Nova znanja za novi početak osoba sa invaliditetom” koji je finansijski podržan od Ministarstva rada i socijalnog staranja.

U saradnji sa Fakultetom za menadžment, kao partnerom u projektu, počeo je kurs engleskog jezika za osobe sa invaliditetom koji će trajati do kraja ovog mjeseca.

Polaznicima su se na prvom terminu predavanja obratili Vesna Odalović, predsjednica NVO „Nova šansa u Novom”, Stevo Lazarević predsjednik NVO „Novi razvoj” i doc. dr Irena Petrušić, dekan Fakulteta za menadžment Herceg Novi.

Kurs engleskog jezika pohađa 25 osoba sa invaliditetom na teritoriji Boke kotorske, starosti od 18 do 65 godina. U okviru edukacije, savladaće osnove gramatike i komunikacije i na kraju će polaznici dobiti i sertifikat fakulteta. Edukacija će se odvijati dvaput sedmično u Herceg Novom na Fakultetu za menadžment i u Kotoru u prostorijama biroa rada, kazala je Odalovićeva.

Početkom 2020. planirani su i kursevi iz oblasti informacionih tehnologija (osnovni i napredni kurs informacionih tehnologija, kao i poslovni kurs).

Za potrebe projekta, DOO „Arhimed” obavlja istraživanja na temu „Položaj OSI u Boki kotorskoj”, dok je Zavod za zapošljavanje CG – biro rada u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu obavio selekciju nezaposlenih OSI i saradnik je u projektu.

Ciljevi projekata su motivisanje i informisanje OSI o mogućnostima obrazovanja, zapošljavanja i modelima finansijske podrške, kao i istraživanje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji Boke kotorske.

Projekat „Nova znanja za novi početak osoba sa invaliditetom” podržalo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja kroz program „Javni konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekta programa nevladinih organizacija u oblasti zaštite lica sa invaliditetom”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

NOVO U PONUDI

PREDSTAVLJAMO VAM SLIKE NA POLIPAMUČNOM PLATNU!

CIJENA: 33 €