Nova šansa radno angažovala još tri osobe sa invaliditetom

NVO „Nova šansa u Novom” zaposlila je još tri osobe sa invaliditetom kroz projekat „Nova znanja za novi početak osoba sa invaliditetom” koji su realizovali u partnerstvu sa NVO „Novi razvoj” i u saradnji sa Fakultetom za menadžment. Projekat je podržan od Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Po riječima predsjednice NVO „Nova šansa u Novom” Vesne Odalović kurseve iz oblasti informacionih tehnologija prošlo je 25 polaznika sa područja Boke od kojih je 10 bilo na na poslovnom kursu informacionih tehnologija. 

Kursevi su se odvijali „On-line” zbog situacije sa korona virusom. Tri osobe su zaposlene u „Novoj šansi” na tri mjeseca a pošto sve kasni zbog korone, u julu bi trebalo da realizujemo novi kurs „CAD-CAM” kroz koji će biti obučeno još pet osoba sa invaliditetom. 

Projekat je realizovan na nivou tri opštine Herceg Novi, Tivat i Kotor, ali su najviše interesovanja pokazali Novljani – kazala je Odalović.

Za potrebe projekta, DOO „Arhimed” obavilo je istraživanje na temu „Položaj OSI u Boki Kotorskoj”, dok je Zavod za zapošljavanje CG – Biro rada u Herceg Novom obavio selekciju nezaposlenih OSI i saradnik je u projektu.

NVO „Nova šansa u Novom“ trenutno zapošljava devet osoba sa invaliditetom od kojih je pet u stalnom radnom odnosu u digitalnoj štampariji „Naša ID kartica”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

NOVO U PONUDI

PREDSTAVLJAMO VAM SLIKE NA POLIPAMUČNOM PLATNU!

CIJENA: 33 €