Štamparija Nove šanse dobila profesinalni štampač

Nevladina organizacija Nova šansa u Novom uspjela je uz finansijsku podršku organizacije Karitas da kupi novi profesionalni štampač, bez kojeg nije bio moguć rad u digitalnoj štampariji Naša ID kartica.

Štampač koji su imali u kvaru je već skoro godinu, a zbog pandemnije korona virusa i teške ekonomske krize bilo je jako teško naći donatora koji bi pomogao rad štamparije.

Predsjednica Nove šanse Vesna Odalović kaže da je Karitas donitrao sredstva a nabavku su završili preko starog partnera D-Photo Trade iz Tivta.

– Bez tog štampača naša digitalna štamparija bi mogla da prestane da radi. Doslovno više nismo imali na čemu da radimo i Karitas Italijana, kao naši stalni saradnici, omogućili si nam sredstva preko mikroprojekta. Na našu sreću to je u štampariji i naša omladina može da nastavi sa radom – navodi ona.

Već skoro godinu ne održavaju se radionice koje su dio stalnog programa rada Nove šasne. Zbog mjera koje je uvelo Ministarstvo zdravlja ni štamparija nije radila jedno vrijeme. Sada su ponovo otvoreni i zato im je nabavka štampača bila od velikog značaja.

– To je osnovna djelatnost Nove šanse. Pored rednovnih radionica koje radimo sa djecom sa smatnjama i teškoćama u razvoju, što je sada zamrlo zbog pandemije. Jedina djelatnost u Novoj šansi koja radi je ta digitalna štamparija – kazala je Odalović.

Digitalna štamparija otvorena je prije deset godina i kroz nju  je obučeno oko 120 osoba sa invaliditetom iz cijele Crne Gore. Nova šansa je pionir u zapošljavanju osoba sa invaliditetom a trenutno je u štampariji radno angažovano pet mladih ljudi.

Preuzeto sa: rthn.co.me

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

NOVO U PONUDI

PREDSTAVLJAMO VAM SLIKE NA POLIPAMUČNOM PLATNU!

CIJENA: 33 €