Zajedno obilježili 3. decembar i 14 godina postojanja Naše ID kartice

Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Sutorini i Dječijeg doma Mladost Bijela, okupili su se danas u prostorijama Nove šanse  i obilježili 3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, ali i 14 godina od otvaranja štamparije Naša ID kartica.

Predsjednica NVO Nova šansa u Novom Vesna Odalović kazala je da je zahvaljujući sugrađanima opstala štamparija, ali i Opštini Herceg Novi koja im je partner na svim projektima.

– U štampariji je pet osoba sa invaliditetom u stalnom radnom odnosu. Tokom godine zapošljava se i više po ugovoru o radu kroz projekat. Kroz Dnevni centar 27+ za odrasla i stara lica, dvije osobe sa invaliditetom su angažovane, što je ogromno zadovoljstvo. Smanjujemo broj nezaposlenih, ali i činimo humanu stvar za našu omladinu.

Prema riječima direktorice Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Dragice Kosić, raduje što zajedno obilježavaju ovaj datum i potvrđuju kvalitetnu saradnju.

– Ono što posebno raduje je to što mislim da je Opština Herceg Novi pokazala jedan visok stepen odgovornosti i brige za lica sa invaliditetom. U jednoj nevladinoj organizaciji koja je uspješna u radu otvoren je servis 27+. To je velika stvar za mlade ljude koji su izašli iz naše ustanove i ovo predstavlja kompletiran servis za OSI i razlog je za zadovoljstvo, kazala je Kosić.

Direktorica Dječijeg doma Mladost Marela Savić kazala je da su već nekoliko puta zajedno sa Dnevnim centrom iz Sutorine obilježavali dane posvećene osobama sa invaliditetom.

– Prepoznajemo i jedni i drugi da je ovaj vid saradnje prava stvar i da na takvoj saradnji i u budućnosti treba insistirati i intenzivirati u interesu svih naših korisnika. Socijalizacija je osnovni postulat u našem postupanju, kazala je Savić.

Podsjećamo, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se 3. decembra od 1992. godine.

Preuzeto sa: rthn.co.me

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

NOVO U PONUDI

PREDSTAVLJAMO VAM SLIKE NA POLIPAMUČNOM PLATNU!

CIJENA: 33 €